Έκθεση "Παρθενώνας - Αρχιτεκτονική και Τέχνη" στο Μεξικό

Η ΥΣΜΑ ικανοποιώντας αίτημα της  Ελληνικής Κοινότητας του Μεξικού συμμετέχει με υλικό στην έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Καλών Τεχνών του Μεξικού, με θέμα  "Παρθενώνας - Αρχιτεκτονική και Τέχνη", που φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, στο Μέγαρο Καλών Τεχνών της χώρας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Ιουλίου με την παρουσία της πρέσβειρας της Ελλάδας στο Μεξικό, κας Πολυξένης Στεφανίδου, και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Κεντρικής Αμερικής και Μεξικού, Σεβασμιοτάτου Αθηναγόρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου  2013.

Η πρωτοβουλία γι' αυτή τη διοργάνωση ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Μεξικού και εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εικόνας της Ελλάδας στην Κεντρική Αμερική. Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 100 έργα μεταξύ των οποίων λιθογραφίες, φωτογραφίες, σχέδια μακέτες και βίντεο που αποτυπώνουν την αρχιτεκτονική του Παρθενώνα, τον καλλιτεχνικό του διάκοσμο και τις σύγχρονες αναστηλωτικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, κ. Αλέξανδρο Αποστολάκη, αρχαιολόγο, ιστορικό τέχνης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας “πρόκειται για μια έκθεση σχετικά με την αρχιτεκτονική και την τέχνη του Παρθενώνα, δεδομένου ότι το κτίριο είναι ένα σύμβολο, μια ‘κάψουλα’ πληροφοριών που μέχρι τώρα συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει”.

Η υποδοχή της έκθεσης από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο του Μεξικού τονίζει την επίδραση του μνημείου στην ιστορία και τα κινήματα της Αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τη σημασία των σύγχρονων αναστηλωτικών επεμβάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο    του ΥouTube