Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.30 μμ, πραγματοποιήθηκε στον Παρθενώνα εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων της ΥΣΜΑ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αναμορφωμένο σηκό του Παρθενώνα. Στο εσωτερικό του μνημείου –μετά τις πρόσφατες εργασίες αναδιάταξης εργαστηρίων–  την εργοταξιακή λειτουργία του χώρου υποδηλώνει, πλέον, μόνον ο γερανός Potain, καθώς το έργο «Αποσυναρμολόγηση του παλαιού γερανού Derrick, συναρμολόγηση της νέας υποβάσης και μετεγκατάσταση του γερανού Potain» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν τα Χριστούγεννα. Ο γερανός Potain, από τη νέα του θέση, θα συμβάλει στην υλοποίηση των εργασιών που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα στον Παρθενώνα και περιλαμβάνουν τόσο την αποκατάσταση του δυτικού τυμπάνου, όσο και την αναστήλωση του βορείου τοίχου του σηκού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού της ΥΣΜΑ, που μετά τις πρόσφατες προσλήψεις που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (2014-2020), ενισχύθηκε αριθμητικά και εμπλουτίσθηκε με περισσότερες ειδικότητες. Η Υπηρεσία, έχοντας εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και την κατάλληλη εργοταξιακή υποδομή προχωρεί με σταθερά βήματα προς την υλοποίηση του εγκεκριμένου προγράμματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΕΣΜΑ, Ακαδημαϊκός κ. Μ. Κορρές. Τυχερός τομέας της ΥΣΜΑ για το 2018 αναδείχθηκε ο τομέας Ηλεκτρομηχανολογικής Υποστήριξης!