Εκδηλώσεις στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας τον Οκτώβριο του 2007

Η ΥΣΜΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΝΜΑ, το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών (Faculty of Arts, School of European, Asian and Middle Eastern Languages and Studies, Department of Modern Greek) και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής (Faculty of Architecture, Design and Planning) του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα την Ακρόπολη για τον μήνα Οκτώβριο του 2007. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή των έργων της Ακρόπολης, του Νέου Μουσείου της και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού στην Αυστραλία.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  1. Διοργάνωση έκθεσης για τα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης στο Nicholson Museum του Σίδνεϋ. Η έκθεση θα παραμείνει στο Σίδνεϋ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
  2. Διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο για τα έργα της Ακρόπολης (24/10/2007 από Μ. Ιωαννίδου και Ν. Τογανίδη και για το Νέο Μουσείο (30/10/2007 από καθ. Δ. Παντερμαλή)
  3. Για την ημέρα της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, που εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα από την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας, προγραμματίζεται «Ημέρα Οικογένειας» (Family day), που θα αποσκοπεί στην ενημέρωση οικογενειών και μαθητών για την Ακρόπολη αλλά και γενικότερα για τη σπουδαιότητα των μουσείων και της διαχείρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  4. Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας (public debate) με θέμα την διαχείρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την παραμονή των τεκμηρίων της πολιτιστικής κληρονομιάς στον τόπο καταγωγής τους (Who owns cultural heritage). Προγραμματίζεται για την 28η Οκτωβρίου 2007.