Καλοκαιρινές αποδράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης για παιδιά 7-12 ετών

Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν από  τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης κατά το διάστημα 1-10 Ιουλίου 2014 και είχαν τρία διαφορετικά θέματα:

 

α. «Παίζουμε αρχαία παιχνίδια;» το πρόγραμμα βασίστηκε στα παιχνίδια που έχουν βρεθεί στον οικισμό που αναπτύχθηκε στις πλαγιές της Ακρόπολης και στα παιχνίδια που έχουν βρεθεί χαραγμένα πάνω στα μνημεία της Ακρόπολης.

 

β. «Ναοί: τα σπίτια των θεών …» το πρόγραμμα βασίστηκε σε μακέτες και αναπαραστάσεις των μνημείων της Ακρόπολης αλλά και σ’ αρχιτεκτονικά τμήματα από τους ναούς που βρίσκονται μέσα στο Μουσείο.

 

γ. «Ελιά: το δώρο μιας θεάς ….» το πρόγραμμα βασίστηκε σε εκθέματα του Μουσείου σχετικά με τους μύθους γύρω από την ελιά και τη χρήση του λαδιού.

 

Συνολικά συμμετείχαν 190 παιδιά τα οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Έγιναν εξερευνητές μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης, έπαιξαν με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών και έφτιαξαν δικά τους παιχνίδια από πηλό. Επίσης ζωγράφισαν κίονες και έκαναν διάφορες χειροτεχνίες δημιουργώντας έναν δικό τους ναό. Τέλος ντύθηκαν θεοί και έφτιαξαν δώρα για μια νέα φανταστική πόλη στην οποία έδωσαν ένα όνομα, όπως έκανε η θεά Αθηνά.