Τελετή απονομής βραβείων της Europa Nostra στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Στο πλαίσιο του 50ου Επετειακού Συνεδρίου της Europa Nostra που πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα, 13-16 Ιουνίου πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων της Europa Nostra και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποκατάσταση των οροφών του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων της Aκρόπολης, καθώς και για τη μακροχρόνια προσφορά της Eπιτροπής Συντηρήσεως Mνημείων Aκροπόλεως στην προστασία, τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς 2013 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 16 Ιουνίου (21:00) στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, παρουσία του προέδρου της Ελλάδας κ. Κάρολου Παπούλια, της επιτρόπου για την Eκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Nεολαία, κας. Ανδρούλας Βασιλείου και του προέδρου της Europa Nostra κ. Plácido Domingo.

 

Η τελετή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, αντιπρόσωπο της Europa Nostra στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικτυακής ψηφοφορίας για το βραβείο κοινού. Η εκδήλωση συνοδεύεται από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θέμα «Aνθρωπος και Φύσις - Aπό τον Oμηρο στον Eλύτη» με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών. Την τελετή απονομής μπορεί να παρακολουθήσει το ευρύ κοινό με την αγορά εισιτηρίου, από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Τιμές εισιτηρίων: €10 και €5). Τα έσοδα θα διατεθούν για τη διάσωση του Βυζαντινού Πύργου της Οινόης στον Μαραθώνα.