Εικονική Περιήγηση Ακρόπολης

Η εικονική περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης, καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο. Κάθε άποψη συνοδεύεται από περιγραφικά στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν στην εφαρμογή είτε διαδικτυακά, είτε μέσω των κινητών τους τηλεφώνων (λειτουργικό IOS).

Μετάβαση στην εφαρμογή

Αποθετήριο Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Το αποθετήριο της ΥΣΜΑ αποτελεί υποδομή οργανωμένου ψηφιακού περιεχομένου για τη συστηματική διάθεση του αρχειακού υλικού από τα αναστηλωτικά προγράμματα της Αθηναϊκής Ακρόπολης και εγκαινιάζει τη διάθεση περιεχομένου από το αρχείο της ΥΣΜΑ μέσω διαδικτύου. Σε πρώτη φάση διατίθενται τεκμήρια σχετικά με τις αναστηλωτικές επεμβάσεις στο Ερέχθειο. Το αποθετήριο θα εμπλουτίζεται συστηματικά με νέο υλικό παράλληλα με την ολοκλήρωση και την απόδοση των αναστηλωτικών έργων και στα άλλα μνημεία της Ακρόπολης.

Για την υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες εργασίες τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στην ΥΣΜΑ και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Μετάβαση στην εφαρμογή

Κατάλογος βιβλιοθήκης Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Πρόκειται για τον αναβαθμισμένο και προτυποποιημένο Κατάλογο της Βιβλιοθήκης της ΥΣΜΑ, υλοποιημένος σε openABEKT σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)ο οποίος διατίθεται ανοικτά σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου.

Η Βιβλιοθήκη της ΥΣΜΑ στην οποία δεν έχει πρόσβαση το κοινό,είναι μια μη δανειστική, ειδική βιβλιοθήκη που διαθέτει τεκμήρια για θέματα που σχετίζονται με τα μνημεία της Ακρόπολης και τις αναστηλωτικές εργασίες.

Μετάβαση στην εφαρμογή

Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών

Πρόκειται για την διαδικτυακή παρουσίαση των δεδομένων του έργου «Ανάπτυξη Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων στην Ακρόπολη των Αθηνών», που σχεδιάστηκε από την ΥΣΜΑ με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας». Η εφαρμογή χρησιμοποιεί διαδραστικά μοντέλα και βίντεο, προκειμένου να παρουσιάσει την αποτύπωση του λόφου και των Τειχών της Ακρόποληςκαι τοχαμηλής ανάλυσης τρισδιάστατο μοντέλο του Ερεχθείου.

Μετάβαση στην εφαρμογή

Ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές

Για να μεταβείτε στις εκπαιδευτικές ψηφιακές εφαρμογές πατήστε εδώ:

[print-me target=”.entry-title, .breadcrumbs, .vc_row” do_not_print=”.gallery-shortcode, .shortcode-single-image-wrap, .footer”]