Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Πώς ήταν ο Παρθενώνας την εποχή που κτίστηκε; Ποια ήταν τα γλυπτά που τον στόλιζαν; Πώς ήταν σκαλισμένα; Είχαν χρώματα; Στην Αίθουσα του Παρθενώνα οι μαθητές γνωρίζουν τη μορφή των γλυπτών του ναού με τη βοήθεια εποπτικού υλικού, βιωματικών παιχνιδιών και άλλων δραστηριοτήτων.

  1.  Υλικό για προαιρετική προετοιμασία στην τάξη (.pdf)
  2.  Προτάσεις για την αξιοποίηση του υλικού από τους εκπαιδευτικούς (.pdf)

Τα Μνημεία της Ακρόπολης

Οι μαθητές γνωρίζουν τα τέσσερα πιο σημαντικά μνημεία της Ακρόπολης (Προπύλαια, Ναός Αθηνάς Νίκης, Παρθενώνας, Ερέχθειο) και με τη βοήθεια μακετών και άλλου εποπτικού υλικού, ανασυνθέτουν την εικόνα του Ιερού κατά τα κλασικά χρόνια. Παράλληλα, μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων (αρχιτεκτονικών μελών και γλυπτών) μαθαίνουν για τη λειτουργία του κάθε κτηρίου, τον ρυθμό, τη διακόσμηση αλλά και τις ιδιαιτερότητές του.

Ολύμπια αινίγματα: Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης

Με οδηγό την αγγελιοφόρο θεά Ίριδα, οι μαθητές αναζητούν απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου στις συλλογές του Μουσείου. Με τη βοήθεια του εποπτικού υλικού αναγνωρίζουν τον κάθε θεό μέσα από τα σύμβολά του και μαθαίνουν για τα αγαπημένα του φυτά και ζώα. Η αναζήτηση ολοκληρώνεται στην Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου τα παιδιά «συναντούν» όλους τους θεούς μαζί στη ζωφόρο και παρακολουθούν το αποκορύφωμα της γιορτής των Παναθηναίων, την παράδοση του πέπλου στην θεά Αθηνά.

Μπες και παίξε τα ψηφιακά παιχνίδια

6 μικρές ιστορίες χωρισμού

Οι μαθητές περιηγούνται στην Αίθουσα του Παρθενώνα όπου τους περιμένουν τα πιο διάσημα, ίσως, γλυπτά του κόσμου! Όμως όχι όλα … Ένα μέρος τους βρίσκεται αλλού … Το πού, το πότε, το πώς και το γιατί θα το ανακαλύψουν μέσα από τις περιπέτειες έξι διάσημων γλυπτών.

[print-me target=".entry-title, .breadcrumbs, .vc_row" do_not_print=".gallery-shortcode, .shortcode-single-image-wrap, .footer"]