Τρέχοντα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μέσα από ποικίλα παιχνίδια δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στην Αίθουσα του Παρθενώνα οι μαθητές γνωρίζουν τον ναό και τα γλυπτά του εξερευνώντας την αρχιτεκτονική και τις τρεις γλυπτικές του ενότητες. Ανακαλύπτουν τον πλούτο της γλυπτικής του διακόσμησης, τη μοναδικότητα της σύνθεσης των γλυπτών καθώς και την τελειότητα της κατασκευής τους.

Πληροφορίες για τη διαδικασία κράτησης πατήστε εδώ.

Τα Μνημεία της Ακρόπολης

Εξερευνώντας το λαμπρό ιερό της θεάς Αθηνάς, οι μαθητές γνωρίζουν τα τέσσερα πιο σημαντικά μνημεία του. Περιηγούνται στον 2ο και 3ο όροφο του Μουσείου και ανακαλύπτουν τους τύπους, τους ρυθμούς, τη γλυπτική και τη χρωματική διακόσμηση των αρχαίων αυτών κτηρίων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα παιχνίδι ρόλων σχετικό με την πολύπλοκη διαδικασία δημιουργίας ενός αρχαίου ναού.

Πληροφορίες για τη διαδικασία κράτησης πατήστε εδώ.

Ολύμπια αινίγματα: Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης

Με οδηγό την αγγελιοφόρο θεά Ίριδα, οι μαθητές αναζητούν απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου εξερευνώντας τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου. Γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του κάθε θεού και τα αγαπημένα του φυτά και ζώα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην αίθουσα του Παρθενώνα με ένα παιχνίδι αντιστοίχισης βασισμένο στις ιδιότητες και τα σύμβολα των θεών.

Πληροφορίες για τη διαδικασία κράτησης πατήστε εδώ.