Τρέχοντα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την εξερεύνηση του Παρθενώνα και ιδιαίτερα της γλυπτικής του διακόσμησης. Οι μαθητέςγνωρίζουν την αρχιτεκτονική του ναού και προσπαθούν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τα γλυπτά του μέσα από την παρατήρηση, τη συζήτηση κι άλλες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι  ανασύνθεσης της δυτικής ζωφόρου με τη βοήθεια μικρών γύψινων εκμαγείων.Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εργαστήριο χειροτεχνίας όπου τα παιδιά βασιζόμενα σε παραστάσεις από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα δημιουργούν δικές τους συνθέσεις με ζωγραφική ή κολλάζ.

Πληροφορίες για τη διαδικασία κράτησης πατήστε εδώ.

Τα Μνημεία της Ακρόπολης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με το ιδιαίτερα σύνθετο θέμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές γνωρίζουν τους ρυθμούς και τους τύπους των αρχαίων ναών και συζητούν για τη γλυπτική και χρωματική διακόσμηση που ολοκλήρωνε την εμφάνισήτους. Συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήριο ζωγραφικής και κολλάζ καθώς και από παιχνίδι σύνθεσης ναών με σφραγίδες ή τουβλάκια LEGO®.

Πληροφορίες για τη διαδικασία κράτησης πατήστε εδώ.

 

Ολύμπια αινίγματα: Αναζητώντας τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τα σύμβολα και τις ιδιότητες των θεών του Ολύμπου. Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης, με οδηγό την αγγελιοφόρο θεά Ίριδα, οι μαθητές περιηγούνται στις αίθουσες του Μουσείου και αναζητούν τους θεούςσε διάφορα εκθέματα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ψηφιακό εργαστήριο «Ένα παιχνίδι με τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης».

Πληροφορίες για τη διαδικασία κράτησης πατήστε εδώ.