Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η επίσκεψη οργανώνεται με  βάση κάποιο συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα που καθορίζεται από την ηλικία και τις γνώσεις των παιδιών. Τα προγράμματα διεξάγονται στην Ακρόπολη και στο Μουσείο Ακρόπολης.

Από το 1987, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα σχετικά με την ιστορία και την τοπογραφία της Aκρόπολης, τη λατρεία της θεάς Aθηνάς, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική διακόσμηση των αρχαίων μνημείων, καθώς και τα σύγχρονα αναστηλωτικά έργα που υλοποιούνται σ’ αυτά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διακρίνονται σε τρέχοντα που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και σε αφιερώματικά-επετειακά που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επετείων, ειδικών εκδηλώσεων ή περιοδικών εκθέσεων.

Διαδικασία συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι κρατήσεις για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος κρατήσεων ξεκινά κάθε Σεπτέμβριο και αφορά τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο και η δεύτερη περίοδος ξεκινά κάθε Δεκέμβριο και αφορά τους μήνες Ιανουάριο – Μάιο.

Kάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν  να το παρακολουθήσουν μέχρι 50 μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες των 25. Tην ευθύνη των μαθητών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχει ο εκπαιδευτικός που τα συνοδεύει. Για ειδικές περιπτώσεις και για περισσότερους από 25 μαθητές είναι απαραίτητη η παρουσία και δεύτερου εκπαιδευτικού-συνοδού.

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα απαραίτητη είναι η τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί η ημερομηνία και ώρα της επίσκεψης (τηλ. 210 9000903).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τον τρόπο κράτησής τους επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης .

 Για παλαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, πατήστε εδώ.

Print